Fedmeoperation og fedmekirurgi

En operation af mavesækken er i dag fortsat en af de mest effektive behandlinger af svær overvægt. Ud over vægttab kan disse operationer forbedre eller eliminere følgesygdomme såsom type 2-diabetes, søvnapnø og hypertension.

I det følgende kan du læse om Gastic Bypass, Gastric Sleeve og Gastric Banding. Og med en kredit fra Sundhed+ kan du komme igang allerede idag.

0 kr. oprettelse - 0 kr. abonnement - Ingen binding

Verificering med MitID

Hvor meget koster en Sundhed+ Kredit?

Når du opretter et gratis medlemskab hos Sundhed+, får du adgang til en fleksibel og attraktiv betalingsordning, hvor du selv bestemmer hvor meget du vil betale hver måned.


Du vælger selv din behandler blandt flere end 12.000 behandlingssteder i Danmark, og du betaler ikke noget for at have adgang til kreditten. Alt hvad du har af omkostninger er en fast debitorrente og et betalingsgebyr på 5 % når du benytter kreditten efter din behandling.

FAST RENTE

9,95 % - 17,95 %

MÅNEDLIGE GEBYRER

0 kr.

BETALINGSGEBYR

5,00 %

AFDRAG OVER

24 - 72 mdr.

Sikker ansøgning med

En kredit til sundhed, der er nem at forstå

Månedligt betalingsgebyr ved kortbetaling

0 kr.

Opdatering af betalingskort

0 kr.

Ændring af navn, adresse eller kontaktoplysninger

0 kr.

Delvis førtidig indfrielse af lån (ekstra indbetaling)

0 kr.

Fuld førtidig indfrielse af lån

0 kr.

Betalingsfri måned (maks. 2 pr. kalenderår)

175 kr.

Ændring af løbetid/omlægning af lån

175 kr.

Betalingsgebyr

5% af regningsbeløbet

Det er gratis at ansøge og gratis at have en Sundhed+ Kredit. Undersøg dine muligheder for kredit allerede idag

Fedme og medfølgende sygdomme

Fedme er i sig selv ikke nødvendigvis et problem. Men er du svært overvægtig, og er du blevet syg af det? Eller står vægten i vejen for drømmene eller en familieforøgelse? Så kan fedmekirurgi være en løsning. 


En operation af mavesækken er i dag fortsat en af de mest effektive behandlinger af svær overvægt. Efter 1 til 2 år efter en operation vil de fleste have tabt 50-60 % af overvægten ifølge sundhed.dk. Hvis du efterfølgende følger rådene om sund kost og regelmæssig fysisk aktivitet, fastholder du vægttabet i mindst 10 år. 


Hvis du opfylder en række krav, kan du få en henvisning fra lægen til en operation i det offentlige system. Du kan også vælge at få behandling på en privat klinik.

Hvem kan få en fedmeoperation?

Er du over 18 år, er dit BMI over 35, og har du forgæves forsøgt at tabe dig med en almindelig slankekur, så opfylder du kravene til en privat operation af din mavesæk ifølge Sundhedsstyrelsen. 


Skal du opereres i offentligt regi kræver det desuden, at:

Du skal være fyldt 25 år

Du skal have en BMI over 35

Du skal lide af en følgesygdom, eksempelvis forhøjet blodtryk eller Type 2-diabetes

Du skal have fuldført flere forgæves forsøg på at tabe dig væsentligt

Hvad kræver en fedmeoperation af dig?

Det er vigtigt at søge hjælp hos din læge, så I kan drøfte mulighederne for operation på et offentligt hospital eller på en privat klinik.


De fleste skal tabe sig omkring 10% af deres vægt, inden de kan blive opereret. Vægttabet gør operationen mere sikker, da det får leveren til at skrumpe ind. Yderligere bliver det forventet, at du ikke ryger eller er stoppet med at ryge mindst 6 uger før operationen.


Efter operationen skal du som patient leve efter nye kost- og motionsregler, der er tilpasset mavesækken.


Efter operationen er veloverstået, er det vigtig med løbende opfølgning for at sikre, at du trods den mindre mavesæk, stadig får den næring kroppen har brug for. Derfor skal patienter løbende have foretaget blodprøver samt indtage forskellige vitamin- og eventuelle proteintilskud for at være sikret mod fejlernæring.

Typer af fedmeoperationer?

I Danmark kan du typisk få tilbudt tre slags fedmeoperationer - alle kikkertoperationer der kræver 1-2 dages indlæggelse:

Gastric Sleeve - hvor en stor del af mavesækken opereres væk

Gastric Bypass - hvor din tyndtarm delvis frakobles og mavesækken reduceres

Gastric Banding - hvor et bånd om mavesækken begrænser passagen for maden

Hvad er Gastric Sleeve?

Gastric Sleeve operationen har en stigende popularitet herhjemme. Fordelen ved denne type sammenlignet med gastric bypass er, at man bevarer mavens anatomi, hvilket kan betyde færre bivirkninger for din krop ved operationen.


Ved en Gastric Sleeve operation fjerner kirurgen op mod 85% af din mavesæk, så den indsnævres og kommer til at ligne “et ærme” - heraf navnet. 


Efter operationen vil du naturligt spise mindre.


Hvad er Gastric Bypass?

Gastric Bypass er den mest brugte fedmeoperation i Danmark, da den er meget effektiv og den type fedmeoperation, som i sidste ende resulterer i de største vægttab.


Kirurgen indsnævrer ved Gastric Bypass mavesækken betydeligt og laver en delvis frakobling af tyndtarmen, så man optager færre kalorier fra den mad, der indtages.


Størstedelen af patienter, der får operationen, slipper af med deres type 2 diabetes allerede få dage efter fedmekirurgien.


Hvad er Gastric Banding?

Ved en Gastric Banding operation binder kirurgen et form for bånd om indgangen til din mavesæk, som gør det sværere for mad at passere igennem.

Båndet får dig til hurtigere at blive mæt.


Ikke kirurgisk løsning med Gastric Balloon

Udover Gastric Sleeve, Gastric Bypass og Gastric Banding er det også muligt at opnå effektive vægttab med Gastric Balloon, hvor en ballon føres ned i maven med en tynd kikkert uden at kirurgi er nødvendigt.

Hvilke bivirkninger kan der opstå ved en fedmeoperation?

Alle operationer medfører risiko for komplikationer. Det gælder også for fedmeoperationer, dog medfører brugen af kikkertkirurgisk (laparoskopisk) teknik i stedet for åben kirurgi en markant sænkning af risikoen for medfølgende komplikationer.

Hvad koster en fedmeoperation?


Fedmekirurgi i privat regi koster de fleste steder i dag omkring 60.000 kroner for selve operationen og opfølgning gennem 2 år på privatklinikken. 


Trustpilot

“Virkelig god oplevelse! Nemt at benytte og kundeservice er meget hjælpsomme.”

Hjørdis Langgaard, Helsingør

Det er gratis at ansøge og gratis at have en Sundhed+ Kredit. Undersøg dine muligheder for kredit allerede idag

Med en Sundhed+ Kredit kan du få finansieret din sundhed

Plastikkirurgi

Tandlæge

Kiropraktik

Tandretning

Fedttransplantation

Akne-behandling

Hårtransplantation

Kosmetisk behandling

Optiker

.. og meget mere