Information om fertilitetsbehandling

Hvert år bliver der påbegyndt omkring 40.000 assisterede reproduktionsbehandlinger mod barnløshed i Danmark. Læs mere om fertilitetsbehandling i denne korte guide. Og med en kredit fra Sundhed+ kan du få økonomien på plads allerede idag

0 kr. oprettelse - 0 kr. abonnement - Ingen binding

Verificering med MitID

Hvor meget koster en Sundhed+ Kredit?

Når du opretter et gratis medlemskab hos Sundhed+, får du adgang til en fleksibel og attraktiv betalingsordning, hvor du selv bestemmer hvor meget du vil betale hver måned.


Du vælger selv din behandler blandt flere end 12.000 behandlingssteder i Danmark, og du betaler ikke noget for at have adgang til kreditten. Alt hvad du har af omkostninger er en fast debitorrente og et betalingsgebyr på 5 % når du benytter kreditten efter din behandling.

FAST RENTE

9,95 % - 17,95 %

MÅNEDLIGE GEBYRER

0 kr.

BETALINGSGEBYR

5,00 %

AFDRAG OVER

24 - 72 mdr.

Sikker ansøgning med

En kredit til sundhed, der er nem at forstå

Månedligt betalingsgebyr ved kortbetaling

0 kr.

Opdatering af betalingskort

0 kr.

Ændring af navn, adresse eller kontaktoplysninger

0 kr.

Delvis førtidig indfrielse af lån (ekstra indbetaling)

0 kr.

Fuld førtidig indfrielse af lån

0 kr.

Betalingsfri måned (maks. 2 pr. kalenderår)

175 kr.

Ændring af løbetid/omlægning af lån

175 kr.

Betalingsgebyr

5% af regningsbeløbet

Det er gratis at ansøge og gratis at have en Sundhed+ Kredit. Undersøg dine muligheder for kredit allerede idag

Hvad er barnløshed?

Når man taler om barnløshed, eller infertilitet, er der tale om situationer, hvor der er et ønske om et barn, som ikke kan opfyldes som følge af, at der ikke opnåes graviditet ved ubeskyttet seksuelt samliv inden for 1 år for heteroseksuelle par. Definitionen dækker også over situationer hvor et par har fået ét fælles barn, men ikke kan opnå fornyet graviditet.  Der er ingen deciderede symptomer på barnløshed, udover at den ønskede graviditet ikke opnås. For enlige kvinder og homoseksuelle par gælder der andre regler.

Hvad er de mulige årsager til barnløshed og infertilitet?


I langt de fleste tilfælde kan årsagen til barnløshed påvises. Nogle af de mest hyppige årsager til barnløshed hos kvinder er:

 • Uregelmæssig menstruationscyklus, hvor der er mere end fem uger mellem blødningerne. Uregelmæssig menstruationscyklus, vil nemlig indikere at ægløsningen i æggestokken ikke er normal.

 • Hvis kvinden tidligere har haft en underlivsbetændelse eller kønssygdomme som klamydia og gonorré. Risikoen for barnløshed stiger med antallet af underlivsbetændelser, da hver af disse kan ødelægge æggeledere og ved ubehandlede kønssygdomme.

 • Hvis kvinden tidligere har fået operationer i underlivet, da det kan give sammenvoksninger omkring æggelederne.


Hos mænd er den hyppigste årsag til infertilitet, nedsat sædkvalitet, hvilket kan skyldes:


 • Genetiske årsager, dette er oftest tilfældet hvis sædkvaliteten er svært nedsat.


 • Hormonsygdomme hvor manden mangler overordnede kønshormoner.


 • Hvis manden tidligere har haft betændelse i testiklerne.


 • Hvis testiklerne ved fødslen, ikke er faldet ned i pungen korrekt.


 • Har manden har modtaget kemoterapi eller anden medicinsk behandling.

Undersøgelser for barnløshed


Der findes et antal teste og hjælpemidler hvormed en læge undersøger barnløsheden, hvilket inkluderet disse undersøgelser (gælder for heteroseksuelle par):

 • En af de første prøver der bliver taget, er en sædprøve hos manden. Er der ingen problemer med denne, gøres der ikke yderligere. Viser den derimod nedsat sædkvalitet, skal prøven tages igen, da resultaterne kan variere fra prøve til prøve.


 • Kvindens livmoder bliver undersøgt samt passagen gennem æggeledere ved hjælp af Hystero-salpingografi-ultralyd (HSU) eller mere traditionelt, Hystero-salpingo-grafi (HSG).


 • En hormonundersøgelse vil også bliver udført hos kvinden. for at måle serummet AMH (Anti Müllersk Hormon), der bruges som et indblik i kvindens æg-reserve.


 • Der skal efter dansk lov, også udføres to obligatoriske prøver når man skal behandles med kunstig befrugtning. Manden såvel som kvinden skal have taget en blodprøve for at udelukke smitte med sygdomme, i dette tilfælde er det for at udelukke HIV, hepatitis B og hepatitis C.

Behandling af barnløshed med fertilitetsbehandling

Der findes en lang række behandlinger mod barnløshed:

 • For enlige kvinder og lesbiske par, er det muligt at få en inseminationsbehandling med donorsæd.


 • Har kvinden nedsat ægløsning, kan man ved hjælp af en ægdonation, befrugte ét æg med mandens sæd, og lægge det i kvindens livmoder.


 • Man kan få en inseminationsbehandling, hvor mandens sæd (IUI), eller en donors sæd (IUI-D) sprøjtes op i livmoderen, så langt flere sædceller når frem til ægget. Dette gøres også for at koordinere ægløsningstidspunktet med inseminationen.


 • Der er også mulighed for at få en In Vitro Fertilisation (IVF), som vi i daglig tale kender som en reagensglasbehandling. Her injiceres ægget med mandes sæd i laboratoriet , hvorefter der befrugtede æg lægges op i livmoderhulen.


 • I sager hvor der er nedsat sædkvalitet eller meget få befrugtede æg, kan man få en Intra Cytoplasmatisk SædcelleInjektion (ICSI), hvor en enkelt udvalgt sædcelle indsprøjtes i hvert af de udtagne æg.

Læs mere om Insemination her

Trustpilot

“Virkelig god oplevelse! Nemt at benytte og kundeservice er meget hjælpsomme.”

Hjørdis Langgaard, Helsingør

Det er gratis at ansøge og gratis at have en Sundhed+ Kredit. Undersøg dine muligheder for kredit allerede idag

Med en Sundhed+ Kredit kan du få finansieret

Plastikkirurgi

Fedtsugning

Kiropraktik

Fedttransplantation

Akne-behandling

Hårtransplantation

Kosmetisk behandling

Optiker

.. og meget mere