Hvem er Monthio?

Når du ansøger om en Sundhed+ Kredit, vil du blive bedt om at give adgang til dine bankposteringer gennem kontooplysningstjenesten Monthio.


Her kan du blive lidt klogere på hvad Monthio gør, og hvorfor du skal give Monthio adgang til dine bankkonti for at få en Sundhed+ Kredit.

Hjælper til en hurtigere, og smidigere proces

Når du ansøger om en Sundhed+ Kredit, har vi gjort meget for at processen skal være så hurtig og smidig som mulig, uden at gå på kompromis med de krav som lovgivningen stiller.


Alle danske låneudbydere har således pligt til at foretage en fyldestgørende kreditværdighedsvurdering af låneansøgere, og dermed sikre, at kun personer med tilstrækkelig luft i økonomien kan optage lån.


For at lette dette arbejde, samarbejder en stor del af de danske banker og udlånsvirksomheder med kontoplysningstjenesten Monthio, der er en dansk virksomhed, som har specialiseret sig i at hjælpe andre finansielle virksomheder med at indsamle data til brug for deres kreditværdighedsvurderinger.


En fyldestgørende kreditværdighedsvurdering kræver blandt andet at låneudbyderen får et indgående kendskab til ansøgerens økonomi, og at låneudbyderen sikrer sig dokumentation for de økonomiske nøgletal som ligger til grund for vurderingen.


Monthio har udviklet en platform der er i stand til automatisk at opstille et budget ud fra dine bankposteringer og en række nøgletal.


Når du med MitID giver Monthio adgang til at trække dine bankposteringer fra dine bankkonti, slipper du derfor for manuelt at skulle dokumentere dit rådighedsbeløb overfor os, og kan langt hurtigere få svar på din kreditansøgning.

Monthio er under tilsyn af Finanstilsynet

Monthio er en godkendt kontooplysningstjeneste, hvilket betyder at Finanstilsynet har givet Monthio tilladelse til at indsamle og analysere bankposteringer på vegne af brugere der har givet dem fuldmagt.

Det er dog vigtigt at understrege, at Monthio ikke foretager selve kreditværdighedsvurderingen af dig - Monthio indsamler udelukkende oplysningerne, foretager en automatiseret analyse, og sender resultatet videre til os.

Alle dine personoplysninger slettes automatisk fra Monthios servere efter 30 dage, uanset om du bliver godkendt til en kredit eller ej.


Som godkendt kontooplysningstjeneste, under løbende tilsyn af Finanstilsynet, kan du desuden være sikker på at Monthio indhenter og opbevarer dine persondata både sikkert og fortroligt.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til vores samarbejde med Monthio, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi sidder klar til at svare på alle de spørgsmål du måtte have.