Operation af bryster

Overvejer du at få et brystløft, en brystforstørrelse eller en brystreduktion? På denne side kan du få et kort overblik over mulighederne.

Og med en kredit fra Sundhed+ kan du få råd til operationen allerede idag

0 kr. oprettelse - 0 kr. abonnement - Ingen binding

Verificering med MitID

Hvor meget koster en Sundhed+ Kredit?

Når du opretter et gratis medlemskab hos Sundhed+, får du adgang til en fleksibel og attraktiv betalingsordning, hvor du selv bestemmer hvor meget du vil betale hver måned.


Du vælger selv din behandler blandt flere end 12.000 behandlingssteder i Danmark, og du betaler ikke noget for at have adgang til kreditten. Alt hvad du har af omkostninger er en fast debitorrente og et betalingsgebyr på 5 % når du benytter kreditten efter din behandling.

FAST RENTE

9,95 % - 17,95 %

MÅNEDLIGE GEBYRER

0 kr.

BETALINGSGEBYR

5,00 %

AFDRAG OVER

24 - 72 mdr.

Sikker ansøgning med

En kredit til sundhed, der er nem at forstå

Månedligt betalingsgebyr ved kortbetaling

0 kr.

Opdatering af betalingskort

0 kr.

Ændring af navn, adresse eller kontaktoplysninger

0 kr.

Delvis førtidig indfrielse af lån (ekstra indbetaling)

0 kr.

Fuld førtidig indfrielse af lån

0 kr.

Betalingsfri måned (maks. 2 pr. kalenderår)

175 kr.

Ændring af løbetid/omlægning af lån

175 kr.

Betalingsgebyr

5% af regningsbeløbet

Det er gratis at ansøge og gratis at have en Sundhed+ Kredit. Undersøg dine muligheder for kredit allerede idag

Guide til brystoperationer

Denne side er designet til at give dig detaljeret information om de forskellige typer af brystoperationer, processen involveret, og prisovervejelser. Vores mål er at give dig de nødvendige oplysninger, så du kan træffe en informeret beslutning.

Hvem kan få en brystoperation?

Alle kvinder og mænd der er fyldt 18 år i Danmark kan ifølge loven om kosmetiske indgreb få foretaget en kosmetisk brystoperation. 

Nogle operationer støttes af det offentlige, mens de fleste foretages på private klinikker.

Læs mere længere nede.

Hvorfor få brysterne opereret?

I løbet af et langt liv kan der opstå mange grunde til at overveje muligheden for at give brystet en anden form:

Brysterne har aldrig haft den ønskede form og størrelse

Sygdom eller ulykke har gjort dine bryster asymmetriske

Vægttab, amning eller almindelig aldring er årsag til mistet form og fylde

Hvornår kan du blive opereret?

Mange plastikkirurger og læger vil anbefale dig, at være normalvægtig og ikke-ryger, når du får opereret dine bryster.

Så er din krop nemlig bedre gearet til at hele sårene og klare operationen uden komplikationer.

 

Hvis du er over 35-40 år, bør du også få lavet en mammografi - altså en røntgenundersøgelse af brysterne med fokus på brystkræft - inden operationen.

Hvem betaler?

Du kan i nogle tilfælde få dine bryster opereret på det offentliges regning med en henvisning fra din læge. Det gælder i disse tilfælde:

  • Du fra naturens side har bryster med to forskellige størrelser. Her kan du gå til egen læge og få en henvisning til plastikkirurgi.
  • Du har været syg med eksempelvis brystkræft og har brug for at få dit bryst rekonstrueret.
  • Du har været igennem en fedmeoperation, hvor du har tabt dig mindst 15 point på BMI skalaen og holdt den nye vægt minimum et halvt år. 
  • Dine brysters tyngde skønnes af egen læge at være til gene for dit helbred og øvrige velbefindende, og du skal have fjernet mindst 400 gram fedt i hvert bryst for at din barm passer til dine øvrige krop. Din BMI må ikke overstige 25.


Øvrige operationer af bryster foregår på de private klinikker og hospitaler, hvor du selv betaler for indgrebet og eventuelle opfølgninger ved komplikationer eller vedligeholdelse senere i livet. Læs her om finansiering af din brystoperation med Sundhed+.Hvilken type brystoperation ønsker du?

Brystforstørrelse (Augmentation):

Brystforstørrelse er en procedure, der øger brysternes størrelse og form ved hjælp af implantater eller fedttransplantation. Denne operation er velegnet til dem, der ønsker et fyldigere bryst.

Brystløft (Mastopexi):

Et brystløft er en procedure, der løfter og strammer brysterne for at forbedre deres form og position. Dette er ofte ideelt for kvinder, der har oplevet ændringer i deres bryster efter graviditet, vægttab eller aldring.

Brystreduktion:

Brystreduktion fjerner overskydende brystvæv og hud for at opnå et bryststørrelse i bedre proportion med kroppen. Denne operation kan også hjælpe med at lindre fysiske ubehag som rygsmerter.


Hvad er et brystløft?

Brystløft er en operation af bryster, der med alderen er blevet mere slappe og hængende med brystvorten nedad. Ofte på grund af almindelig aldring, amning og større vægttab.

 

Ved brystløft fjerner plastikkirurgen overskydende hud og løfter vævet fra brystet op. I nogle tilfælde flyttes brystvorten højere op på brystet, så det kommer til at virke mere fyldigt og ungdommeligt. Alt efter hvor mange snit kirurgen skal lægge i brystet, vil operationen medføre nogle synlige ar.

 

En brystløft operation foretages normalt i fuld narkose. Operationen varer et par timer og kan kombineres med en brystforstørrelse. Du bør regne med at holde fri 1-2 uger efter operationen og undgå fysisk aktivitet i 4-6 uger.

 

Har du planer om at blive gravid og amme efter et brystløft, skal du tale med kirurgen om den lille risiko for skader på mælkegangene omkring brystvorten ved et brystløft.

Hvad er en brystforstørrelse?

Der er tre typer af brystforstørrelser at vælge mellem hos plastikkirurgerne. Alle tre typer kan kombineres med brystløft:

Silikoneimplantater eller implantater med saltvand

Implantater med eget fedt, typisk fra lår, mave eller bagdel

Brystforstørrelse med en kombination af de to ovennævnte typer

Ved en brystforstørrelse åbner kirurgen brystet - oftest i furen under brystet. Det kan også være via brystvorten eller armhulen.

Herfra skabes en lomme i vævet på brystvæggen, hvor implantatet placeres alt efter patientens hudkvalitet, hudtykkelse og brystvævet. Brystimplantater kan være dråbeformede eller halvkugleformede alt efter dit ønske. 

 

Brystforstørrelsen tager typisk et par timer på operationsbordet i fuld narkose. Efter operationen bliver du typisk rådet til at gå med en sports-BH i tre måneder og undgå tunge løft. Du skal også regne med nogle ugers restitution lige efter operationen og være tilbageholdende med fysisk aktivitet i halvanden måneds tid efter operationen. 

 

Et brystimplantat vurderes i dag til at holde mindst 10 år og sandsynligvis mere.

Hvad er en brystreduktion?

Både mænd og kvinder kan få brug for at få opereret bryster, som af enten kosmetiske eller fysiske årsager opleves som for store. 

 

Hormoner og overvægt kan være med til at give uønsket brystvæv. Og kvinder med meget store bryster fra naturens side kan opleve at være hæmmede i deres bevægelse og have ondt i nakke, skuldre og ryg på grund af brysternes tyngde.

 

Med en brystreduktion fjerner plastikkirurgen hud, fedt og kirtelvæv i brystet under en operation i fuld narkose af 2-4 timers varighed. Du må regne med at skulle restituere 1-2 uger efter operationen og undgå fysisk aktivitet i op til halvanden måned efter, ligesom det anbefales at du bærer en sports-bh og afstår fra at få solskin på arrene det første år.

 

Inden en eventuel operation er det en god ide at vurdere, om bryststørrelsen har en sammenhæng med generel overvægt, da det her vil blive anbefalet af lægen først at tabe sig på hele kroppen ved hjælp af sund kost og motion.

Hvad bør du vide inden operationen?

Det er vigtigt at få en grundig snak med din foretrukne plastikkirurg om dine behov og dine bryster.

Skriv selv alle dine spørgsmål ned inden du besøger skønhedsklinikken første gang og få et overblik over:

  • Præcis hvilke indgreb, det kræver for dig at nå dit mål
  • Hvilke konsekvenser operationen kan have for dig og din sundhed i forhold til alt fra ar og eventuel fremtidig graviditet, amning, sport mv.
  • Hvilken opfølgning du skal regne med, der kan blive brug for ved netop din brystoperation

Hvilke komplikationer kan opstå?

Som ethvert andet kirurgisk indgreb er der risiko for komplikationer, hvis du får dine bryster opereret. Typisk kan der opstå blødninger og infektioner, eller man kan miste følelsen i brystvorten. 

 

Hvis du får indsat et implantat i brystet, kan der opstå en kapseldannelse, fordi kroppen behandler posen med silikone eller saltvand som et fremmedlegeme. En arvævsreaktion er naturlig, men kan medføre ubehag, fordi brysterne kan blive hårde og ømme. Det kan betyde, at man må fjerne implantatet og genindsætte det eller indsætte et nyt.

 

Generelt er det ifølge Sundhed.dk ikke mere end 5% af de kvinder, der får opereret bryster i dag, som oplever komplikationer. Dansk Plastikkirurgisk Mammaregister, har ifølge Sundhed.dk vist, at mindre end 2 % af de der får brystimplantater bliver ramt af så svær kapseldannelse, at det er nødvendigt med en ny operation.

Hvad koster nye bryster?

Brystoperationer koster - alt efter indgrebets omfang - mellem omkring 15.000 kr for de billigste brystløft til over 50.000 kr for større indgreb med implantater af silikone eller eget fedt. 

Det er gratis at ansøge og gratis at have en Sundhed+ Kredit. Undersøg dine muligheder for kredit allerede idag

Trustpilot

“Virkelig god oplevelse! Nemt at benytte og kundeservice er meget hjælpsomme.”

Hjørdis Langgaard, Helsingør